Gül Fiyatları

  Hep merak konusudur.

  Güller neden her yerde farklı fiyatlarla karşımıza çıkar.Biz cicek312 ekibi olarak bunu bir kaç başlık altında kısaca özetleyelim istedik.

  1-Her firmanın gülleri tedarik ettiği yer aynı olmayabilir.Örneğin biz cicek312 olarak Ankara da hizmet vermekteyiz.Ankara da gül üretimi yoktur.Çiçekçi bunları ya sahil şeridi şehirlerdeki üreticilerden yada kooperatif mezatından tedarik eder.Mezatta güller açık artırma ile satılır,bu yüzden arz ve talebe göre fiyatlar şekillenir.

  2-Güllerin boyu;Güller İster üreticide alınsın ister mezattan.Gülün boy orantısı fiyatta etkendir.kısa güller daha ucuza mal olurken uzun boylu güller daha yüksek rakamlara alıcı bulmaktadır.

  3-Güllerin Cinsi; Son zamanlarda ithal güllerinde ülkemize girmesiyle gül çeşitliliği artmıştır.10-15 (belki daha fazla) gül çeşidi oluşu yerli veya ithal oluşu,güllerin fiyatında karmaşa yaratmakta.Hatta yerli üretim olmasına rağmen farklı bölgelerde yetiştirilen güllerde bile fiyat farkı oluşmakta.

4-Kullanılan malzeme;Gül satışı yapılırken ister buket ister aranjman yapılsın.Bunlara ilave birtakım ek görsel ilaveler yapılır.Yeşillik,cipsofilya,vazo,ambalaj malzemesi v.s gibi.Bunlarda fiyatların değişkenlik göstermesinde etkendir.

5-Bölge;Güllerin alış fiyatı olduğu gibi maliyet fiyatıda vardır.Bu çiçekçi meslektaşların bulunduğu il,ilçe,mahalle,cadde,sokak gibi konumu ve kira,işçi,nakliye gibi işletme giderlerininde güllerin fiyat değişkenliğinde payı vardır.

 6-Mevsim; Gül üretiminde mevsimin önemi büyüktür.Bahar ve yaz aylarında üretim maliyeti düşer ve üretim sayısı artar.Bu durumda fiyatlar düşebilir.Kış aylarında maliyetlerin artması ve üretimin azalması ile fiyatlar yükselebilir.

7-Özel Günler;Özel günlerde güller talebin artması ile üretim yeterli miktarda değilse fiyatlar yükselebilir. Fiyatlar 1 ken 2 olabilir.

Sizlere cicek312 ekibi olarak güllerin fiyatlarının zaman zaman neden değişkenlik gösterdiğini açıklamaya çalıştık.Sürçü lisan ettikse af ola.

İyi Alışverişler dileriz 

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir.

Yorumlar (0)