Saksı Çiçeği Alırken

 Bitkiler bizim ev arkadaşımızdır.

  Bitki almadan önce çiçeğimizi nereye koyacağımızı planlamalı ve ona göre bir bitki seçimi yapmalıyız.Bazı bitkiler boya giderken bazı bitkiler enine büyür.Bazı bitkiler güneşi,bazı bitkiler loş ortamı severken,bazı bitkilere sadece aydınlık bir ortamla yetinmektedir.Bazı bitkiler çok su isterken bazı bitkiler az su severler.Bu durumda satıcıdan bu bilgileri vererek bitki seçiminde yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. 

  Seçtiğiniz veya seçeceğiniz bitkinin yapraklarının sağlıklı olmasına ve saksısının yeterli olup olmadığına bakın.Saksı değişimi ile ilgili bilgileri diğer makalelerimizde bulabilirsiniz. Seçeceğiniz bitkiler çoğunlukla tropikal bitkileridir.Bulunduğunuz şehir,ilçe ve hatta eviniz dahi bu bitkiye uygunmudur araştırın.Bu konuyla ilgili satıcıdan gerekli bilgileri alın.Biz cicek312 ekibi olarak Ankara da bulunmaktayız.Ankara iklimi diğer sahil şehirlerine göre yazları kurak geçen bir iklime sahiptir.Bu durumda Ankara da hangi bitki daha iyi yaşar diye düşünerek ona göre bitki bulundururuz.Yada bitkiye göre ortam sağlamaya çalışırız.

  Sizinde yapacağınız ya ev ortamına göre bitki seçeceksiniz,yada bitkiye göre ortam sağlayacaksınız.Her bitki her yerde yaşamayabilir.

  Bitkiyi seçtiniz,bunun saksısının değişimi ve gübrelenmesi hakkında bilgileri mutlaka alınız.Bitkinin su,ışık ve nem ihtiyacını sorunuz.Gerekli görmeniz halinde bir adet sprey pompası ve bitki besini alınız.Zira bitkinin nem veya besin ihtiyacı mutlaka olacaktır.Bitkiyi sadece sulamak yetmez,besin takviyesi yapmanız gerekecektir.

 Seçtiğiniz bitkiyi evinize,büronuza götürdüğünüzde yer adaptasyonu süreci olacaktır.Belki bir kaç yaprak sararmasınada rastlayabilirsiniz. Telaşa kapılmayın kısa zamanda toparlar.Yeni yaprak vermeye başladığında bulunduğu ortama uyum sağlamış demektir.

 Onlarla konuşun,onlara sevginiz gösterin.Bitkilerin kendi hallerine bırakıldıklarında,ilgisiz ve sevgisiz kaldıklarında bozulmaya başladıkları klinik deneylerle kanıtlanmıştır.

  Yeni ev arkadaşınız hayırlı olsun.O nunla iyi sohbetler dileriz.

 cicek312 ekibi olarak yeni makalelerde buluşmak dileği ile...

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir.

Yorumlar (0)